Examens op maat

9 dec

Nu het jaar op zijn eind loopt, ben ik bezig met het laatste grote project: examens maken voor een tweetal MBO-opleidingen.

ExamExamens maken is een vak apart, maar gelukkig heb ik er veel ervaring mee. Zo maakte ik dit jaar examens voor het vak Maatschappijkennis en Vertalen van de HBO Vertaalopleiding Engels, diverse mondelinge en schriftelijke MBO-examens, en de examens voor de module Socio-Cultural Aspects van de HBO Lerarenopleiding Engels. Bij goede examens bereik je een balans tussen het toetsen van kennis en inzicht, zodat je zeker weet dat de student de stof beheerst én kan toepassen. Soms ook voor de auteur nog even puzzelen, maar het helpt om vooraf een goede toetsmatrijs op te stellen zodat je weet waar je naartoe werkt. En ik werk altijd samen met een beoordelaar, zodat er twee paar ogen naar de vragen kijken voordat de student zich er op mag storten.

Het is een leuke manier om met je vak bezig te zijn – je leert zelf ook nog eens wat – en het is een fijne afwisseling van het vertaalwerk.

Comments are closed.

VERTALEN TEKSTREDACTIE BIJLES ENGELS NEDERLANDS