Over AmpersandT&T

Sandra bewerkt

Mijn naam is Sandra Binnendijk en ik heb Ampersand Text&Translation in 2005 opgericht.

Ik heb aan de universiteit van Leiden een opleiding Engelse Taal en Cultuur gevolgd met als specialisatie vertalen. Vanaf ca. 2000 maakte ik regelmatig vertalingen als onderdeel van mijn baan bij een groot internationaal bedrijf in techniek. Dat vond ik zo leuk, dat ik het vertalen vanaf 2005 ook freelance ben gaan doen.

Inmiddels bestaat mijn werk niet alleen uit vertalen, maar ook uit denken over vertalen. Zo ben ik in diverse hoedanigheden (auteur, examinator, portfoliocoach) betrokken bij de HBO-opleiding Vertaler Engels van de LOI, en ben ik betrokken (geweest) bij advies m.b.t. het nieuwe PE-beleid voor Tolken en Vertalers en de NEN-werkgroep Tolken en Vertalers.

Naast het vertalen heb ik ook veel ervaring als (directie)secretaresse, personal assistant, projectleider en examinator. Ik heb daarbij o.a. gewerkt voor de Rabobank en de Leidse Onderwijsinstellingen.

Deze gezamenlijke ervaringen en vaardigheden maken dat ik voor veel verschillende projecten inzetbaar ben. Of het nu gaat om een vertaling, het maken van examens of het maken van notulen, het geven van bijles Engels of het redigeren van een artikel, het behoort bij mij allemaal tot de mogelijkheden. En mocht ik geen tijd hebben of een opdracht wegens een andere reden niet kunnen aannemen, dan beschik ik over een netwerk van vertalers en taalspecialisten die mij kunnen helpen bij het aanbieden van een passende oplossing voor elke opdracht.

Bekijk ook mijn LinkedIn-profiel. 

21 Responses to “Over AmpersandT&T”

 1. Irma Bennenk 19 december 2012 at 14:19 #

  Sandra is een hartelijke, goedlachse en enthousiaste vrouw, die serieus, in combinatie met een gezonde dosis typical british humor, in het leven staat.

 2. Oscar Helfferich 19 december 2012 at 14:20 #

  Endorsement for translation skills and professionalism: Sandra played a key role in the process of bringing our formal certificates up to European standards and translating them in English.

 3. Maaike Jonker 19 december 2012 at 14:21 #

  Ik heb Sandra leren kennen als een lieve en sociale collega met een open persoonlijkheid. Ik zal haar missen als collega en wens haar veel succes bij het verder opzetten van haar eigen business. En dat gaat haar, gezien haar gedrevenheid er 100% voor te gaan, zeker lukken!

 4. Lisette ten Voorde 19 december 2012 at 14:22 #

  Sandra is een gedreven en enthousiaste collega. Ik heb haar kritische en innovatieve blik als zeer inspirerend ervaren.

 5. Lisette Heijma 19 december 2012 at 14:23 #

  Sandra is een uitgesproken, openhartige dame. In haar werk als ontwikkelaar van onderwijsmaterialen heb ik haar gekend als creatief, nauwkeurig en besluitvaardig. Ook als projectleider toonde ze overzicht en inzet. Ik zal haar missen als collega./Sandra is outspoken and candid. In her function as developer of educational materials she shows creativity, precision and decisiveness. As a project leader she displayed overview, organizational talent and dedication. I will miss her inspiring contribution to the department.

 6. Eline Veldkamp 19 december 2012 at 14:23 #

  Sandra is een betrouwbare en gezellige collega, die altijd bereid is om waar nodig een helpende hand te bieden.

 7. Liesbeth van Swieten-Karstens 19 december 2012 at 14:24 #

  Ondanks dat wij nog niet zo heel lang samenwerken ken ik Sandra als een zeer betrokken, enthousiast en innovatief persoon die ook nog eens heel hard werkt. Een fijne collega!

 8. Leontien de Boer 19 december 2012 at 14:25 #

  Sandra heeft een heel positieve en professionele instelling en haar kracht ligt in innovativiteit en creativiteit.

 9. Barbara Roemers 19 december 2012 at 14:28 #

  De A is van Arts,
  De B van Binnendijk
  O grote griebelende grutten, het alfabetformat is natuurlijk te misselijkmakend en te fantasieloos, maar we komen wel griezelig ver met dat alfabet voor al jouw verschillende LOI-rollen, dus je zult er toch aan moeten geloven. Daar gaan we:
  De A is van Afstudeerdocent,
  De B van BVC-notulist,
  De C van Coach,
  De D van Docent,
  De E van Examencorrector
  Hopelijk blijf je nog heel lang in al deze rollen actief voor de LOI!

 10. Noor de Beer 19 december 2012 at 14:29 #

  Sandra ken ik als een goedlachse dame met doorzettingsvermogen. Een dame die haar plezier haalt uit het inhoudelijk Engelse werk.

 11. Michiel Jansen 19 december 2012 at 14:29 #

  Prettig in de samenwerking met Sandra is haar openheid; ze is makkelijk benaderbaar en altijd bereid tot meedenken.

 12. Marie-Thérèse van Glabbeek 19 december 2012 at 14:30 #

  Sandra: betrokken-betrokkener-betrokkenst!

 13. Iris Hobby 19 december 2012 at 14:31 #

  Sandra is een open en eerlijk persoon, en bovenal zeer creatief en enthousiast! Het was een groot plezier om haar als collega te hebben.

 14. Linda Hoogendoorn-Veelenturf 19 december 2012 at 14:31 #

  Sandra heb ik ervaren als een deskundige en inhoudelijk sterke projectleider. Ze heeft een goede pen, is communicatief sterk en deed haar werk vol enthousiasme.

 15. Kirstin Stokla 19 december 2012 at 14:32 #

  Ik ken Sandra als een vrolijke vrouw, die met opgeheven hoofd en energie rondloopt.

 16. Marleen Bijsterbosch 19 december 2012 at 14:33 #

  Sandra is niet alleen een heel fijne collega (en een tijd lang een gezellige kamergenoot), maar ook iemand die haar vak verstaat! Al een hele tijd is ze als examinator mbo Engels actief en voor mij een prettige buffer naar de andere examinatoren toe. Ook voor uiteenlopende andere klussen kan ik goed bij haar terecht: zo heeft ze in rap tempo studieactiviteiten toegesneden op het niveau van de mbo-doelgroep, denkt ze prettig mee en draagt ze zinvolle oplossingen aan voor diverse vraagstukken. Kortom: ik hoop in de toekomst nog vaak een beroep op Sandra te kunnen doen!

 17. Leonie Plas 19 december 2012 at 14:33 #

  Sandra is enthousiast en assertief en zet zich altijd in voor een goede kwaliteit van het product.

 18. Eva Wijsbeek 19 december 2012 at 14:34 #

  Sandra staat garant voor een goede en gezellige samenwerking!

 19. Loes Verboon 19 december 2012 at 14:34 #

  Sandra is aimabel, besluitvaardig, creatief, doorzetter, enthousiast, fijne collega en nog veel meer.

 20. Carla Stiekema 19 december 2012 at 14:35 #

  Als je inspiratie, slimme ideeën of originele invalshoeken nodig hebt, dan loop je langs bij Sandra, en kom je met bakken vol terug – en je krijgt er gratis een goed humeur en gezellige gesprekken bij!

 21. Birgitte Blom 19 december 2012 at 14:35 #

  Sandra is echt een taaldier. Met oog voor detail, maar ook voor budget en tijd. Ze is zeer plezierig in omgaan, en denkt altijd met de klant mee. Een aanwinst voor je netwerk.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

VERTALEN TEKSTREDACTIE BIJLES ENGELS NEDERLANDS